Kees Haak tekent bij grootste Schlager-platenlabel van Duitsland

Het hing al even in de lucht, maar nu zijn de handtekeningen dan toch écht gezet.
Kees Haak, bekend van “Schmidtchen Schleicher” en “Tanz Tanz Tanz” heeft in navolging op het succes van de grote Duitse televisieshow “Schlagerspaß mit Andy Borg” een contract getekend met het grootste Schlager-platenlabel van Duitsland: Telamo Music van de BMG Group.

“Het is een droom die in vervulling gaat”, zo reageert Kees zelf op het nieuws. “Bij zo’n groot platenlabel tekenen is echt fantastisch. We zijn aan een internationaal avontuur begonnen en nu begint de trein in beweging te komen. Ik krijg al stapels met fanmail uit Duitsland. Dat is echt zo onwerkelijk, maar ik geniet er met volle teugen van.”

Manager Wijbrand van der Sande vult aan: “Kees heeft een bepaalde uitstraling en presenteert zich op een manier die het Duitse publiek bijzonder charmant vindt. Hij is ontzettend benaderbaar en iedereen kent natuurlijk ‘Schmidtchen Schleicher’ waarmee zijn vader een wereldhit had. Het optreden bij Andy Borg is op een ongelofelijke manier aangekomen in Duitsland en Oostenrijk. Dit bij elkaar opgeteld zorgde ervoor dat de interesse van Telamo Music al snel gewekt was. Na wat heen en weer bellen en schrijven heb ik vandaag samen met Kees het contract ondertekend. Ik ben er al trots op, dus kun je nagaan hoe dat voor Kees moet zijn. We zijn heel nieuwsgierig naar alles wat gaat komen.”

Bij Telamo Music zijn ze blij met de komst van Kees. Directeur Ken Otremba geeft aan veel vertrouwen te hebben in de vervolgstappen die gaan komen voor Kees.

Kees Haak bevindt zich in goed gezelschap bij Telamo Music. Zijn muzikale ‘collega’s’ daar zijn onder andere Hansi Hinterseer, Marianne Rosenberg, Die Amigos, Marc Pircher en G.G. Anderson.

In het komende jaar staan er definitief al drie single releases en twee video releases op stapel voor de Duitstalige markt in geheel Europa. Ook staan er diverse grote Duitse televisie muziekshows op de rol voor komend jaar.

“Veel te doen dus de komende tijd, maar vanavond eerst proosten op dit schitterende succes”, aldus Kees Haak afsluitend.


TV Opname Duitsland

Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan!

Eind november 2023 is na 1,5 jaar knokken het eindelijk zo ver. We mogen opnames gaan maken in de "Bundesliga" van de Duitse TV.

Er liggen al diverse Duitse platen klaar voor de lancering. De opnames bij "Schlagerspass mit Andy Borg" is een waanzinnig mooie start van de Duitse carrière. Op het moment dat ik dit bericht schrijf wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de lancering medio februari, de uitzenddatum op de SWR in Duitsland is de datum van de lancering van "die neue schallplatte"

 

Uiteraard is dan alles te beluisteren via de bekende portalls

Ook gaat binnenkort de Duitstalige website on-line!

 

Kortom een spannende maar mooie tijd!


Videoclip "Stappen"

Met grote trots presenteren wij de videoclip van Stappen.

Veel kijk plezier


Zeer geslaagde Zwarte Cross 

Op 21 juli 2023 had ik de eer om voor de tweede keer op de Zwarte Cross te mogen optreden. Ongeveer 15.000 man in en rondom de tent maakte dit tot een van de memorabele avonden. De grootste Duitse schlagers kwamen voorbij alsook mijn eigen "Tanz Tanz Tanz" en uiteraard de grote hit "Schmidtchen Schleicher" (Foxy Foxtrot) passeerden de revue.


Schlagerkaiser Kees Haak

Bloed kruipt toch waar het niet gaan kan.

Haak senior was in de jaren 70 mateloos populair bij onze oosterburen, Oostenrijk en Zwitserland.

Schmidchen Schleicher (Foxy Foxtrot) stond weken lang boven in de hitlijsten. Dit heeft Kees doen besluiten om ook een poging te wagen wagen op de Duitstalige markt en niet geheel zonder succes.

In samenwerking met Wijbrand van der Sande (Wijsa Entertainment) is de single Dans Dans Dans opgenomen om en komt binnenkort uit als (hoe kan het ook anders...) Tanz Tanz Tanz. Naast de single hebben we ook Schmidchen Schleicher in een nieuw jasje gestoken en zijn we al druk bezig met de opvolger van Tanz.

 

Schlagerkaiser Kees Haak is voor de Duitstalige markt exclusief te boeken bij Stimmungsburo.nl

Dus voor elk Oktoberfest, Frühlingsfest, Jägerfest of ander Duitstalig feestje in de Benelux, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk is Kees de gangmaker! O.a. Sierra Madre, Schatzi schenk mir dein Foto, Griechischer Wein, Fiesta Mexicana, Schmidchen Schleicher en Tanz passeren de revue.


De Wintermaanden

Samen met de vrienden van De Legendes is een idee van de daadwerkelijke legendes: Willy Alberti, Koos Alberts en Nico Haak in 2022 tot uit voering gekomen. In de vroege jaren 80 hadden Willy, Koos en Nico het idee om een plaat te maken met meerdere artiesten. Door het overlijden van Willy in 1985 is het daar jammer genoeg nooit van gekomen.

 

Nu in 2022 is dan zover!!

Na maanden voorbereiden is op 30-11 een heerlijke feel-good plaat uitgekomen. Vaak worden er platen over de zomer gemaakt, maar platen over de winter zijn schaars. Daar brengen De Legendes verandering in!

Kijk hier naar "de wintermaanden"


De Legendes

Hallo lieve vrienden en fans,
Hierbij wil ik jullie laten weten dat ik per 1-7-2022 een onderdeel ben van "De Legendes".
Hier komt de muziek van Willy Alberti, Koos Alberts en Nico Haak in een wervelende show van 45 min of avond vullend voorbij. De grote hits van deze "legendes" worden door mij, Pierre van Dam (neef van Koos) en Dennis Alberti in een nieuw leven geblazen.
 
24 augustus release single!
Dames en heren hier zijn de dan
DE LEGENDES
In een geweldige show komen de hits van de drie legendes Willy Alberti, Koos Alberts en Nico Haak voorbij! Uitgevoerd door kleinzoon Dennis Alberti, neef Pierre van Dam en zoon Kees Haak! Gezellige duetten en onverwachte dingen .. ja jaaa!
Stil blijven zitten is onmogelijk

Ontvangst "Gulden Vedel"

Tijdens het Nederlands kampioenschap rolstoeldansen, dat op 16 oktober 2021 plaatsvond bij Zalencentrum Rouwhorst in Oldenzaal,  heeft Kees Haak DE GULDEN VEDEL in ontvangst mogen nemen. DE GULDEN VEDEL is een prijs van de Nederlandse Vereniging van Dansleraren voor een Nederlandse artiest waarvan de muziek het afgelopen jaar het populairst is geweest in de dansscholen. De prijs is in het leven geroepen in 1979. Destijds ontving Nico Haak († 13-11-1990) als eerste deze onderscheiding vanwege zijn nummer Foxy Foxtrot. Tal van andere Nederlandse artiesten waaronder Lee Towers, Anita Meyer, René Froger, Jan Smit en Gerard Joling hebben bijzondere prijs in ontvangst mogen nemen.

 

De NVD heeft door de aanzienlijke populariteit van “Dans Dans Dans” binnen de danswereld besloten om de GULDEN VEDEL dit jaar aan Kees uit te reiken. Deze single draagt volgens de NVD aanzienlijk bij de danssport onder de aandacht te brengen bij een nieuwe (jongere) generatie. 

De credits van deze dansplaat bij uitstek  gaan voor een groot gedeelte naar René Karst. René riep de hulp in van tekstschrijver Willem Gunneman . Samen hebben ze gekeken op welke manier Foxy Foxtrot van Haak senior tot stand is gekomen. Het moest geen cover worden, maar een compleet nieuwe track. De opnames vonden plaats bij de legendarische Wisseloord Studio’s in Hilversum o.l.v. producer Ger Oerlemans.

Kees: ‘Ik was gevraagd om mijn nieuwe single “Dans Dans Dans” te komen zingen bij dit danspektakel. Tussen 14 t/m 16 oktober 2021 vindt De Dansmarathon plaats in Breda.  50 uur non-stop dansen en live televisie op SBS6. In samenwerking met Talpa en de NVD zijn er ook 3 dagen lang dansevenementen georganiseerd, waaronder deze voorstelling in Oldenzaal. Hoe bijzonder is het dat ik, 42 jaar na dato, notabene op de verjaardag van Haak senior,  DE GULDEN VEDEL uitgereikt krijg. Mijn vader kreeg destijds een echte vergulde zilveren dansschoen. Die staat nog steeds pontificaal op de schoorsteen bij mijn moeder. Tegenwoordig bestaat de onderscheiding uit een speldje én een oorkonde. Die komt bij mij thuis ook op een mooie plek te hangen. Bovendien vind ik het ook een grote eer dat de naam Haak nu twee keer voorkomt in de lijst. Bij deze wil ik dan ook de federatie die dit mogelijk heeft gemaakt van harte bedanken.


...Dans Dans Dans...

Hallo allemaal,

Na 1,5 jaar radio stilte is het moment voor nieuwe muziek daar. We hebben met het hele team enthousiast aan gewerkt. Wij wensen jullie dat ook veel kijk en luister plezier!