Kees haak werd geboren op 15 Augustus 1975 te Delft. Kees als jongste zoon van Nico Haak, heeft samen met zijn vrouw Monique twee kanjers van dochters. Door de jarenlange muzikale carrière van zijn vader Nico werd muziek met de paplepel ingegeven.
Na het doorlopen van zijn schoolperiode en als dienstplichtige in het leger, begint Kees de eerste stappen te zetten in de voetsporen van zijn vader en start met optredens op feestjes van familie, vrienden en bekenden.

 

Het artiestenbloed kruipt waar het niet gaan kan en Kees besluit in 2015, door het contact met zijn toenmalige manager John van Leeuwen, de knoop door te hakken en een serieuze poging te wagen als professioneel zanger van het Nederlandse lied.

 

In september 2015 tekende Kees een platencontract bij Holliwood Records en de eerste stappen in zijn professionele carrière waren gezet.

 

Op 13 november 2016 werd er in een uitverkocht Stairway’s to Heaven in Utrecht een groot in memoriam georganiseerd voor Nico Haak waar Kees de liedjes van zijn vader zong onder begeleiding van de band Total Eclipse.

Naast Kees waren onder andere ook Polle Eduard, de schrijver van veel van de liedjes van Nico Haak en goede vriend René Karst aanwezig om Kees een hart onder de riem te steken.

 

Na de single ‘Dans Dans Dans’ die in september 2021 uitkwam ontving Kees de “Gulden Vedel” ofwel de zilveren dansschoen uit handen van de Nederlandse Vereniging van Dansleraren. Dans Dans Dans is in 2021 en 2022 het meest gedraaide Nederlandstalige lied binnen de dansscholen. Uitermate trots zijn we op het feit dat de naam Haak als enige twee keer prijkt op de lijst van winnaars.

 

24 augustus werd het concept "de Legendes" gelanceerd. In de landelijke pers kreeg deze nieuwe act bestaande uit Kees Haak (zoon van Nico Haak), Dennis Alberti (kleinzoon van Willy Alberti) en Pierre van dam (neef van Koos Alberts) de welverdiende aandacht.

 

De stap naar Duitsland werd gezet. Samen met manager Wijbrand van der Sande en producent Ger Oerlemans werd Foxy Foxtrot opnieuw in het Duits opgenomen (Schmidtchen Schleicher) en ook Dans Dans Dans werd vertaald in het Duits (Tanz Tanz Tanz).

Al snel had men in Duitsland door dat Kees, als zoon van "Schmidtchen Schleicher", wel iets heel bijzonders is. 

Hij werd uitgenodigd om in één van de grootste Duitse TV shows op gebied van Schlager en Volksmusik, "Schlagerspaß mit Andy Borg" beide nummers te komen zingen en zelfs Schmidtchen Schleicher in Duet met Andy Borg te zingen.

 

Daarna tekende Kees een platencontract bij de grootste platenmaatschappij van Duitsland voor wat betreft Schlagermuziek: Telamo Music.

 

Het leven is één groot avontuur en Kees is gelukkig gek op avontuur. 

En op feest!

Een solo optreden van Kees staat garant voor succes en feest in de tent!  Met zijn tomeloze energie brengt Kees zijn repertoire wat bestaat uit opzwepende nummers van zijn vader Nico Haak, zijn eigen nummers en nummers van o.a. Hazes en Drukwerk.

Kortom: Geen feessie zonder Keessie!


Kees is van alle markten thuis! 

Je boekt hem voor een Nederlands feessie, maar ook voor een Oktoberfeessie!